Meubels op maat laten maken

Meubels op maat zijn met de dag meer in trek. En dit is ook een vrij logische ontwikkeling wanneer je kijkt naar de vele voordelen die ze te bieden hebben. Maatwerk meubels hebben op verschillende vlakken simpelweg iets extra’s. In de praktijk blijkt daar toch veel vraag naar te zijn. Maar waarom nu eigenlijk precies? Wat maakt meubels op maat zo aantrekkelijk?

Maatwerk meubels laten maken bij AvA Meubelen in Tiel

Waarom meubels op maat gemaakt kiezen?

Om een duidelijk beeld te krijgen van de sterke punten, is het altijd slim om naar specifieke voordelen te kijken. Zo heb je in één klap door wat meubelen op maat nu zo speciaal maakt. De volgende voordelen zijn van toepassing:

 • Sluit aan op je interieur

  In de basis is het allerbelangrijkste aspect uiteraard dat een nieuw meubel aansluit op de rest van je interieur. Je wilt het liefst dat alles één mooi geheel vormt. Het zou dan zonde zijn wanneer het nieuwe meubel nét iets afwijkt van de rest. Met meubels op maat loop je dit risico niet. Bij maatwerk meubels heb je namelijk alle tijd om heel specifiek te beslissen hoe het eruit moet komen te zien. Zo weet je altijd vooraf wat je gaat krijgen. Je beslist zelf wat het uiteindelijke uiterlijk gaat zijn.

 • Luxe uitstraling

  Verder staan meubels op maat gemaakt erom bekend dat ze voor een luxe uitstraling zorgen. Het straalt er namelijk in de meeste gevallen van af dat het materiaal perfect op maat is gemaakt. Bijvoorbeeld vanwege het feit dat het zo goed bij de rest van je inrichting past. Of omdat je er specifieke elementen aan toevoegt die grotendeels uniek zijn. Zo krijg je pas echt waar voor je geld.

 • Vrije materiaalkeuze

  Een ander punt is dat je bij maatwerk meubelen vrije materiaalkeuze hebt. In overleg beslis je dan welk type materiaal het beste aansluit op je wensen. Zo is het dankzij het materiaal bijvoorbeeld ook mogelijk om meubels op maat in bepaalde stijlen te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een tv meubel op maat of een kast op maat laten maken. Qua stijlen heb je dan de keuze uit industrieel, klassiek, vintage, modern, design of landelijk. Waar ben jij persoonlijk het meest een liefhebber van?

 • Altijd optimaal resultaat

  Tot slot is één van de belangrijkste voordelen van maatwerk meubelen dat het niet meer nodig is om met minder genoegen te nemen. Vaak zie je bijvoorbeeld dat je een bepaald meubel voor 80 of 90% mooi vindt. Echter zijn één of meerdere eigenschappen net niet optimaal. Zo gaat het bij de meeste standaard meubels. Met meubels die op maat gemaakt zijn, heb je dit probleem niet. Je hebt zelf de vrijheid om precies aan te geven wat je wilt.

Meubelen op maat kopen

Is meubelen op maat kopen dus iets waar je al een tijdje aan zit te denken? En ben je benieuwd naar wat er nu echt mogelijk is? Dan is dit het moment om actie te ondernemen. We gaan bij AvA Meubelen graag het gesprek met je aan om te ontdekken wat je wensen precies zijn!

Neem contact op